pondělí 30. října 2017

Jak a jaký vybrat kulatý jídelní stůl? Přinášíme 4 tipy

Vybíráte jídelní stůl a váháte, zda sáhnout po klasickém obdélníku, čtverci nebo legendárním kulatém stolu? Pokud máte dostatečně velkou jídelnu nebo kuchyň a nemusíte šetřit každý centimetr, kulatý jídelní stůl pro vás bude to pravé ořechové. Nebo bukové či dubové. Záleží, jaká kresba a barva dřeva ladí s vaším interiérem.

Kulatý stůl jako symbol rovnosti

Kulaté stoly mají jedinečné kouzlo. Působí velmi svátečně a jsou symbolem rovnosti a kompromisu, o čemž by Artuš mohl vyprávět. Nikdo nesedí v čele a všichni jsou si rovni. Proto jsou oblíbené v jednacích síních vlády i zasedacích místnostech velkých korporací. Svátečně prostřený kulatý jídelní stůl navíc vypadá famózně. Všichni mají stejně daleko do středu, a tak si zvládne salát a kapra každý přidat sám.

Jak vybrat kulatý jídelní stůl?

Stejně jako u hranatých stolů, je i u kulatých stolů potřeba počítat. Platí tu pravidlo, že ke stolu o průměru 100 cm posadíte pohodlně tři jedlíky. Pro další dva je potřeba připočítat dalších 25 cm. Pokud větší počet strávníků nehostíte pravidelně, pořiďte si rozkládací kulatý masivní stůl. Během pár vteřin ze stolu pro tři uděláte stůl pro pět a víc lidí. Záleží na velikosti přídavné desky.

Váháte, jaký rozměr rozkládacího kulatého stolu pořídit? Poraďte se s rodinnou firmou Rott design, která takové stoly nejen vyrábí, ale každý den se u nich také schází. A tak nejlépe ví, jaké rozměry budou pro vaši početnou rodinu ideální.

4 tipy na rozkládací jídelní stoly

Jaké kulaté rozkládací jídelní stoly budou slušet vaší jídelně?

Jídelní kulatý stůl Dora

Centrální noha kulatého jídelního stolu Dora působí velmi elegantním dojmem.

Jídelní kulatý stůl Elli

Elli a Dora jsou jak dvojčata a přeci je každý stůl jiný. Kulatý stůl Elli působí svěže a lehce i přes to, že jeho konstrukce je velmi bytelná.

Jídelní kulatý stůl Ida

Masivní centrální noha kulatého stolu Ida sluší zejména moderněji laděným jídelnám a kuchyním.

Jídelní kulatý stůl Panama

Do tradičních a klasických jídelen a kuchyní se zase hodí kulatý jídelní stůl Panama.


Všechny uvedené kulaté jídelní stoly je možné během pár vteřin rozložit a posadit k nim všechny příbuzné a přátele. Užijte si Vánoce pohromadě a nadělte si s předstihem kulatý rozkládací jídelní stůl od Rott design.

Náš tip: WoodArt Collection

3 komentáře:

  1. No tak ten vypadá naprosto skvěle. Mockrát díky za tip. Právě nedávno jsem si říkal, že by bylo super, kdybychom nějaký masivní nábytek měli i v naší restauraci. Stejně chci investovat do její modernizace a nakoupit nějaké nové gastro zařízení. Musel bych ale ještě propočítat na kolik by to ve finále vyšlo. Potřebovali bychom takových stolů minimálně 8.

    OdpovědětVymazat
  2. Takovéto dřevěné stoly se mi také líbí. Hrozně dlouho jsem nějaký chtěl k nám domů, ale bohužel je to šíleně drahé. Já měl ale docela štěstí. Na bazaru se mi totiž povedlo najít jeden za odvoz. Lak sice toho měl hodně za sebou, ale naštěstí to šlo bez problému obrousit a nalakovat znovu. No a teď je jako nový. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsme si také domů pořídili nový jídelní stůl. Muž chtěla konečně pořádný stůl, se kterým si vystačíme, i když k nám dorazí celé příbuzenstvo. Po pár dnech se mi podařilo najít prodejnu, kde měli opravdu kvalitní nábytek. Problém byl však v tom, že nenabízeli dopravu, ale naštěstí je u nás půjčovna dodávek, takže jsem vše zvládli svépomocí.

    OdpovědětVymazat