středa 5. října 2016

Masivní jídelní stůl Beatrice Smart

Jídelní stůl z masivu Beatrice Smart vznikl ze spojení dvou předchozích oblíbených modelů – Bea a Antigua Smart. Pečlivě jsme dali dohromady to nejlepší z nich, abychom dali vzniknout jedinečnému designu. Nožní most Antigua je ukryt pod deskou stolu a nechá tím pádem pohledově působit celkovou plochu bez narušení textury dřeva až na konec stolu.



Jaké jsou přednosti rozkládacího stolu Beatrice Smart? Je to především nebývalá pevnost a jednoduchá manipulace, celý rozkládací systém totiž využívá precizní výsuvné systémy, navíc nohy stolu odjíždějí současně s rozkládacími deskami. Maximální pohodlí pro hosty je tak zajištěno, nikomu už nebude vadit posadit se v místě, kde u jiných modelů stolů může překážet noha. Díky našemu důmyslnému řešení je noha vždycky na konci stolu. Rozkládání můžete nastavit od 60, 70 nebo 95 centimetrů, další možností je také 2x47 cm.
  • Šedesáticentimetrová výsuvná deska je určena pro stůl od délky 150 centimetrů a pro šířku mezi 90 a 110 centimetry.
  • Sedmdesáticentimetrová deska je vhodná ke stolům od délky 130 centimetrů a pro šířku mezi 90 a 110 centimetry.
  • Deska 95 cm je určena pro stoly od délky 160 cm a pro šířky 90 až 110 centimetrů.
  • Dvě desky po 47 cm jsou pro stoly s délkou nad 160 cm a šířky 90 – 110 centimetrů.
Rozměr nohy je 6,7 x 6,7 cm. Ve složeném stavu není vlastně vůbec vidět systém rozkládání.
Modely větších rozměrů mají v nohách zafrézovaná kolečka či kluzáky pro jednodušší rozložení. Stoly jako takové jsou mimořádně pevné a působí na pohled masivně, ať už je výsuvný systém zabudovaný nebo není.

Desky stolů – dřeviny a povrchové úpravy

Masivní stoly Rott si můžete nechat vyrobit ze tří různých dřevin – jsou to buk, dub a ořech. BUK a DUB mají dvojí variantu (dub „čistý“ nebo „divoký“, buk „čistý“ a „jádrový“), samozřejmostí je jejich moření do různých odstínů barev. OŘECH je pak možné dodat jen v přírodním odstínu.
Dřeviny nám dodávají prověřené německé a italské firmy, využívané dřevo má certifikát PEFC. Stromy pak mají původ v Evropě, ořech v Severní Americe.

Desky stolů se vyrábí z průběžně lepené spárovky, což zamezí kroucení a zajistí maximální pevnost. Standardem je tloušťka desky 3,2 centimetru, v některých případech lze zhotovit i čtyřcentimetrovou desku.

Povrchové úpravy jídelních stolů můžeme zajistit pomocí lakování, olejování či voskování. Mořené stoly nakonec ještě upravíme buď lakem, nebo voskem. Lak splňuje testy podle normy DIN EN 12720, olej pak EN 71-3.

















Žádné komentáře:

Okomentovat